cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, October 23, 2017

Celebrate anniversary ke 22 di Subak.



Salam semua..
sorrryyyy..
lama tak update blog i ni. 
bukan apa..
macam2 hal lah..
esp about office lah.
getting busy lah kan..
towards to the end of the year. 

anyway, tak payah lah nak elaborate bersungguh lah ye. 
heeeeee
Nak khabaq mai ni..
Semalam kunun2 nya menyambut anniversary gitu. 
Yang ke 22 tahun. 
tak sedar dah 22 tahun.
Masyallahhh..

So beriya2 lah nak celebrate.
Alaaaa. bukan nak buat party ke apa ke.
Just nak keluar makan.
Beriya2 nak keluar tengahari pada mulanya..
tapi kan nowadays ni panas nya membahang, kami bertangguh - tangguh nak keluar. 
Akhirnya at 5.00PM baru keluar rumah.

Plan asal macam nak makan kat Marcher. 
Heeee.. 
Half way, CiLi bagi tau, resto tu dah lama dah minggat..
sungguh lama lah kami tak makan luar ni. 
maka tak tau kedai ni dah lama tak wujud. 
then after that kami decided nak ke arah area Sungai Penchala. 


Kami ke sini. 
Our favorite place even bukan lah mai ke sini every month. 
Heeee....hee

Bila almost sampai area IKEA, i felt like macam tak best je makan berempat. 
teringat kat 2 abduls lagi. 
Kalau ke tempat2 macam ni, mesti ramai2 dengan depa. 
sometimes even ramai lagi like ajak CiTi lah. 
Kata orang tu the more the merrier. 
itu lah kami. 

Then terus Hubby kata ajak lah CiLi.
tapi since kata CiLi malas nak join, terus kami kata ajak Nekcik and Tokpucu. 
lepas memujuk, they agreed to join us. 
Happy lah kami. 
So, all together we all dalam 8 orang..
ahhhh!!!!..
seru sih.


Jom kita tengok kawasan sekitar.
A bit changes kat depan ni compare to the last time kami ke sini. 
Maybe 3 4 tahun lepas kot or maybe lebih time tu. 


pokok bunga makin besar2 gitu. 


we all masuk kat area ni sebab nak ke restroom dia. 
kalau masuk dari bahagian ruang makan tu, kena panjat tangga pulak. 


bahagian laman dia. 
reception area. 


nak ke area ruang makan. 


reception counter.


Ingatkan nak makan berdua je. 
Tapi sure tak tertelan. 
sebab tak seronok.
heeee... sebenarnya di kat bahagian atas selepas restroom. 


Di sini kami pilih. 
besar gitu. 


Kami ke SUBAK. 


Ini lah bahagian belakang yang perlu kita guna tangga kalau nak ke restroom dia. 


Once berjumpa gini lah muka semua. 
sengih sampai ke telinga. 


kekurangan 2 abduls. 
ini depa dua sama umur. 
Anak sedara dengan mak sedara. 
Mak sedara yang cumel.


Ini lah hosts nya. 
heeeeee
we all dah 22 tahun bersama.
tapi kalau plus waktu kawan2 dulu, jadi 32 tahun lah.
mak aiii. 
3 decades tu. 
kami jarang bergambar berdua. 
so bit pelik je gambar. 
heeeee


beriya2 memasing bergambar. 


dari zaman sekurus2 dulu sampai zaman yang kilonya bertambah2,.
semoga kami terus kekal hingga ke akhirnya.



dan ini lah another 2 buah hati yang jauh di mata. 
latest pic dari depa sebab semalam depa dapat outing ke Bandung. 
sempat wish we all masa video call. 
"KALAU IBU ABAH TAK TOGETHER MAYBE KITARANG TAK ADA. THANKS FOR BEING OUR PARENTS. AND THANKS FOR SENDING US BELAJAR KAT BANDUNG".
so cute wish nya. 
kalau ibu abah tak sama, u all bukan namanya Muhamad Luqman Mohd Zamberi lah. 
Not Muhammad 'Imran Mohd Zamberi and the last one maybe not Muhammad Irfan Mohd Zamberi. 
heeeeee..

miss them so much esp at this important moment. 
i wish i had wings and cud fly there at any time. 
ALHAMDULILAH they are enjoying their moment there. 
Abang Irfan dah masuk pre tahfiz. 
dah mula menghafaz.
Abang Luqman with the tafsir one.
These are all the gifts from them. 
ALHAMDULILAH.. ya rabbb.


even tak dapat makan sama2, depa makan berdua waktu ni. 
plus i asked them to buy some donuts from JCo Donuts dan agih2 kan to their friends. 
saja lah suka2 kan. 
ALHAMDULILAH depa happy. 
Syukur. 



Ok lah cukup kita bebel2.
Kita go for makan2 now. 
Tokpucu took this drink 
Lemon Asam Boi kot. 
Ini dalam RM12.


I took Coconut Lychee drink. 
RM14 satu.


Some ada yang mintak Cappuccino  lah. 
Latte lah. 


Air CiJu. 
Ice Cappuccino dalam RM11.


Our starters. 
Mushroom & Cheese Bruschetta.
Satu ni dalam RM18 and we took 2 plates. 



Cheese Nachos dalam RM26.00
still i rasa ours lagi best. 
tapi kat sini dia punya rasa bit lain. 
Anyway, acceptable.
Licin pun kami ngap. 


Hubby requested this. 
Tempura Calamari RM18 per serving.
pun sedap. 
habis hari ni kami ngap je laut dan darat. 
Haa..haaa



Crispy Popiah RM18 and we took 2 plates. 
ALHAMDULILAH.. starter pun licin.
then tunggu pulak our main course. 
lambat gak depa served.
tapi starter adalah penyelamat perut kami yang kelaparan ni. 



Nekcik and Tokpucu took this. 
Nasi Goreng Subak. 
satu dalam RM30.
Kata Nekcik puas hati Nasi goreng dia. 
serba lengkap. 


and semua orang enjoyed Tom Yam dia. 
RM25 per bowl. 
tapi agak besar lah. 



paling win. 
Sea Bass Fillet. 
Semua dok mengagak, nama melayu ikan ni.
ini dalam RM52.


Ini yang diambik Hubby. 
Beef Rib Rendang.
RM38.
Hubby puas hati dengan food dia. 
siap tambah nasi lah tu. 
Bila i tengok balik receipt tak pulak dia charged on extra nasi tu. 


Ini second win. 
My Lamb Shank.
sedap weiiiiii. 
Mak Bedah bahagia. 
sepinggan Mak Bedah makan RM68 ni. 
tapi i tell you, i memang puas hati. 
tak rasa muak.
the gravy was so good. 
ada rasa sikit2 pedas.
pergghhh..


Boneless Chicken Leg RM42 pilihan CiJu.


Ini Abang 'Im punya. 
tak boleh lari dari pasta. 
Spaghetti Meatballs. 
RM45.


sama taste dengan Ci Eni dia. 
Ini Carbonara RM40.
CiLi punya yang tak ada gambar. 
sebab dia dapat paling last and that time we all tengah enjoy makan. 


Sebelum kami balik, kami pekena Sago Gula Melaka. 
Ambik satu je.
Share2 kami makan.
sebab dah kekenyangan. 
Lawan Teh Tarik and Coffee.
Why i put the price too. 
Just nak share harga nya.
Memang dah berubah harga di sini. 
not like 3 or 4 years back lah. 
tapi nak cakap, memang berbaloi.
everyone said, the food superb.


Ha..haaa.. 
saje je kan mengada menayang cincin kat sini. 
sebenarnya Hubby cakap nak bagi hadiah. 
amboiii..
Mak Bedah jadi kembang. 
Dia kata u suka nak cincin ke nak gelang. 
alamak, dengan rakusnya i jawab, apa kata dua2 sekali. 
ha..haa..
sebenarnya i prefer cincin.
tapi nanti kita tengok lah belas ekhsan Hubby. 
ditanya lagi apa specific design. 
i kata, hantar je ke mana2 designer jewelry, i pilih je. 
hee..hee.. over kan. 
tak pe lah.. 
kita berserah je lah. 


Ini lah our picture bersama. 
dah nak balik baru teringat nak ambik gambar sama2. 


dah turun ke kereta pun masih busy sembang. 


take2 picture lagi. 


dan lagi. 


dan lagi..

ALHAMDULILAH..
thanks to Nekcikm Tokpucu, CiLi and Cik Eni sudi join kitarang. 
kalau tak, sure hambar je gathering kitarang. 
Thanks to all the dua'a to us. 
Semoga kita semua nanti dikumpulkan bersama di sana. 
AMEEN YA RABBB..

Monday, October 2, 2017

Aston Tropicana, Bandung.


You all yang suka ke Bandung suka tinggal area mana?
me first time, agak jauh dari town. 
ikut package lah katakan.
belum pandai sangat. 

now, almost 6 times i ke sana, i dah pandai dah.
Google maps membantu i. 
i pilih area Jalan Cihampelas.
Senang bebeno. 
Kalau malas nak keluar, suruh je anak2 belikan. 
Banyak hotel kat area tu. 
harga reasonable kat situ.


this time we all duduk kat Aston Tropicana Hotel.


We checked in petang. 
tapi masa sampai masih tak siap lagi bilik. 
kena tunggu another 30 minutes.
Badan aku sudah capek banget. 


Kawasan sekitar. 


ada welcoming drink. 


Naik ke tingkat 2 for breakfast area. 


menunggu Chef CiJu buat check in. 


tengok bilik dia ye. 


Safety box, freezer bar, kettle, mineral water, cawan.
semua ada lah. 


Ini bilik i and anak2.



our twin beds. 
malam kami rapatkan.


Chef CiJu dah suruh buat siap2 sebelum kami masuk. 
the bed besar. 
so no need nak ambik extra bed. 
jadi sempit pulak bilik. 


Bath tub. 






Clean je. 
i like this hotel. 
you all boleh tengok Website dia ye..
Kat SINI
reasonable lah kalau pilih di hotel. 
senang. 
affordable lah. 

cliks..cliks